Iedere dag zijn we bezig met allerlei activiteiten zoals aankleden, eten, de hond uitlaten of huishoudelijk werk. Veel van deze activiteiten gaan automatisch, zonder erbij na te denken. Door ziekte of ouderdom kunt u ervaren dat deze activiteiten moeilijker worden of niet meer gaan. Ergotherapie kan helpen om zo zelfstandig mogelijk te blijven functioneren.

Onze ergotherapeut zoekt samen met u naar naar oplossingen voor de problemen bij uw dagelijkse activiteiten. Iedere situatie vraagt om maatwerk en centraal staan de activiteiten die voor u belangrijk zijn en problemen geven. U kunt hierbij denken aan problemen op het gebied van zelfverzorging huishoudelijke werkzaamheden, zelfstandig verplaatsen en de uitvoer van hobby of werk.

U kunt bij ons ook terecht voor advies over hulpmiddelen, woningaanpassingen en verkeerstrainingen met scootmobiel, rolstoel of fiets.
Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering en in de meeste gevallen is er geen verwijsbrief nodig van een arts. Meer informatie over de vergoeding vindt u HIER.

Hieronder vindt u meer specifieke informatie over ergotherapie bij verschillende doelgroepen.

Ergotherapie bij..