Ergotherapie is gericht op de uitvoer van uw dagelijkse activiteiten. Een ergotherapeut kan u helpen om zo zelfstandig mogelijk te blijven functioneren. Centraal staat een praktische aanpak van activiteiten die voor u belangrijk zijn en problemen opleveren. Hierbij kunt u denken aan problemen op het gebied van persoonlijke verzorging, huishoudelijke werkzaamheden, vervoer en het uitoefenen van werk en/of hobby's.

Iedereen die zijn normale dagelijkse activiteiten niet meer naar tevredenheid kan uitvoeren kan bij ons terecht. De problemen kunnen ontstaan door ziekte, trauma, over- of onder belasting of door het ouder worden op zich. Wij behandelen zowel op onze praktijklocaties als aan huis.
U kunt bij ons ook terecht voor advies over hulpmiddelen, woningaanpassingen en verkeerstrainingen met scootmobiel, rolstoel of fiets.

Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering en in de meeste gevallen is er geen verwijsbrief nodig van een arts. Meer informatie over de vergoeding vindt u HIER.

Hieronder vindt u meer specifieke informatie over ergotherapie bij verschillende doelgroepen. 

Ergotherapie bij..