Vergoeding

De vergoeding voor ergotherapie is geregeld vanuit de basisverzekering. Iedere verzekerde heeft recht op 10 uur ergotherapie per jaar. Sommige verzekeraars hebben ergotherapie ook opgenomen in de aanvullende verzekering. Bij ons valt de handtherapie ook onder de ergotherapie waardoor het ook voor 10 uur per jaar vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Voor alle zorg opgenomen in de basisverzekering telt het eigen risico mee.

Wij hebben voor 2023 met bijna alle zorgverzekeraars een contract. Wij hebben geen contract afgesloten met Caresq en het daarbij behorende label Aevitae.

Wanneer er een spalk gemaakt wordt tijdens de behandeling dan vragen wij hiervoor een eigen bijdrage. Afhankelijk van het soort spalk varieert dit bedrag tussen  €5 en €50 euro. Dit is een vergoeding voor het materiaal wat wij gebruiken, omdat dat niet declarabel is bij uw zorgverzekering.

Wanneer u er voor kiest de behandelingen zelf te betalen dan gelden daarvoor de tarieven zoals hieronder vermeld.

Tarieven particulier

SessieTijdTarief
Ergotherapieper 15 minuten€20
Handtherapieper 15 minuten€22
Toeslag aan huisper behandeling€26
Spalk makenafhankelijk van soort€5 – €50

Verwijzing

De praktijk is direct toegankelijk. Er is in principe geen verwijsbrief nodig van de (huis)arts voor behandeling. Dit geldt voor alle zorgverzekeraars.

Wanneer u een afspraak maakt zonder verwijsbrief dan doet de ergotherapeut vóór aanvang van de behandeling een screening. Soms is een verwijsbrief dan alsnog noodzakelijk.