Reumatische aandoeningen

Reuma is een verzamelnaam voor veel verschillende soorten reuma zoals bijvoorbeeld reumatoïde artritis, artrose, fibromyalgie etc. Een reumatische aandoening kan u hinderen bij de uitvoer van alledaagse handelingen. Bij de ergotherapie leert u hoe u deze activiteiten weer zo goed en zelfstandig mogelijk kunt uitvoeren. De uitgangspunten daarbij zijn dat uw gewrichten zo min mogelijk worden belast om verdere beschadiging van gewrichten te beperken en uw pijnklachten afnemen.

Er is aandacht voor gewrichtsbescherming. Het doel hiervan is om beschadigingen en overbelasting van een gewricht te voorkomen of te beperken. U leert op welke manier u uw gewricht het beste kunt gebruiken.
Daarnaast is er vaak ook aandacht voor vermoeidheidsklachten. Bijna de helft van de mensen met een reumatische aandoening ervaren vermoeidheidsklachten. Deze vermoeidheid voelt niet als een ‘normale’ vermoeidheid en kan ineens ontstaan waardoor het u kan overvallen. Wij werken met de activiteitenweger om uw activiteiten in beeld te brengen en op basis daarvan leert u uw energie te verdelen.