Handtherapie is er voor alle soorten hand- en polsklachten. Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen ervoor dat u uw hand op veel verschillende manieren kunt bewegen. De hand en pols zijn echter ook kwetsbaar. Door bijvoorbeeld slijtage, een ongeluk of overbelasting kunt u allerlei klachten ervaren. Goede handtherapie is dan belangrijk.

Handtherapie is een specialisatie van ergotherapie en fysiotherapie dat vaak uit een combinatie van beide bestaat. Handtherapeuten zijn deskundig op het gebied van hand- en polsaandoeningen, anatomie, wondgenezing en de ontwikkelingen binnen de handchirurgie. De behandeling is gericht op het verbeteren van de mobiliteit, kracht, coördinatie en belastbaarheid van de arm, pols en hand. Daarnaast is er ook veel aandacht voor een maximale inzetbaarheid van de arm, pols en hand, zodat u de dagelijkse activiteiten weer naar tevredenheid kunt uitvoeren.

De handtherapie valt bij ons onder de declaratie ergotherapie wat vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Meer informatie over de vergoeding leest u HIER.

Hand en Pols expertise team Amphia
Wij werken nauw samen met de handspecialisten van het Amphia binnen het Hand en Pols expertise team. Wij zijn aangesloten bij het Netwerk Handtherapie Breda.

Hand en Pols Expertise Team
Plastische chirugie Breda, Amphia 

Handtherapie West-Brabant
Wij werken ook nauw samen met de handspecialisten van het Bravis ziekenhuis en zijn aangesloten bij Handtherapie West-Brabant.

Orthopedisch instrumentmaker
Naast de handtherapie hebben hebben wij ook iedere week een orthopedisch instrumentmaker van Buchrnhornen beschikbaar op onze locatie in Etten-Leur voor het aanmeten van definitieve handspalken en silversplints bij chronische indicaties.

 

Hieronder vindt u meer informatie over een aantal veel voorkomende aandoeningen van de hand en pols.

Handtherapie bij..