Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen ervoor dat u uw hand op veel verschillende manieren kunt bewegen. De hand en pols zijn echter ook kwetsbaar. Door bijvoorbeeld slijtage, een ongeluk of overbelasting kunt u allerlei klachten ervaren. Goede handtherapie is dan belangrijk. 

Handtherapie is een specialisatie van ergotherapie en fysiotherapie dat vaak uit een combinatie van beide bestaat. Handtherapeuten zijn deskundig op het gebied van hand- en polsaandoeningen, anatomie, wondgenezing en de ontwikkelingen binnen de handchirurgie. De behandeling is gericht op het verbeteren van de mobiliteit, kracht, coördinatie en belastbaarheid van de arm, pols en hand. Daarnaast is er ook veel aandacht voor een maximale inzetbaarheid van de arm, pols en hand, zodat u de dagelijkse activiteiten weer naar tevredenheid kunt uitvoeren.

Wij werken nauw samen met de medisch (hand)specialisten van het Amphia en Bravis ziekenhuis en wij zijn aangesloten bij het Netwerk Handtherapie Breda. 
De handtherapie valt bij ons onder de declaratie ergotherapie wat vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Meer informatie over de vergoeding leest u HIER.

Hieronder vindt u meer informatie over een aantal veel voorkomende aandoeningen van de hand en pols.

Handtherapie bij..