Ik ben Kathleen Geysen en ik ben in 1990 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool in Gent.

Na mijn afstuderen heb ik gewerkt op verschillende afdelingen zoals long stay en revalidatie-afdelingen in een verpleeghuissetting. Hier heb ik eveneens een project ergotherapie in de eerste lijn opgestart.

In 2001 heb ik samen met Maaike van Steenderen Ergotherapie Maatwerk opgericht in Breda en omgeving. De eerste 10 jaar heb ik me ontwikkeld tot een all round ergotherapeut en deed ik vooral huisbezoeken.

In 2011 heb ik de opleiding handtherapie bij het NPI afgerond. Sindsdien behandel ik bijna uitsluitend personen met handproblemen. Om me verder te ontwikkelen binnen dit vakgebied heb ik verschillende aanvullende cursussen gevolgd en volg ik jaarlijks congressen binnen de handrevalidatie.

Ik behandel zowel chronische aandoeningen zoals artrose,  als traumatische letsels. Waar mogelijk gaan we voor volledig herstel en herwinnen van een goede handfunctie. Als dit niet meer haalbaar is, wordt bekeken op welke manier het uitvoeren van dagelijkse handelingen toch mogelijk blijft.

Ik ben CHT-NL  geregistreerd handtherapeut en sta eveneens geregistreerd in het specialistenregister handtherapie van het kwaliteitsregister paramedici.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk, doceer ik het vak handrevalidatie voor de opleiding ergotherapie bij de AP Hogeschool Antwerpen en volg ik aan de KU Leuven de master Ergotherapeutische Wetenschappen.