Paramedisch Centrum

De praktijk is in Etten-Leur gevestigd binnen Paramedisch centrum Etten-Leur. Binnen dit centrum wordt er met verschillende disciplines samengewerkt;

Van Broekhoven fysiotherapie
De fysiotherapeuten van Van Broekhoven Fysiotherapie zijn deskundigen op het gebied van het bewegingsapparaat en adviseren, begeleiden en behandelen u met allerlei lichamelijke klachten, zoals pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in het bewegen.

Van Broekhoven fysiotherapie is aangesloten bij het ParkinsonNet en is een PLUSpraktijk.

Logopediepraktijk Resonans
Logopediepraktijk Resonans richt zich binnen Paramedisch centrum Etten-Leur op cliënten met neurologische problemen, zoals bijvoorbeeld afasie, dysarthrie, slikproblemen na een beroerte, of logopedische problemen bij de Ziekte van Parkinson. In de praktijk vindt onderzoek en behandeling plaats op het gebied van communicatie, eten/drinken/slikken, stem, spraak, taal en gehoor.

De praktijk is aangesloten bij het ParkinsonNet.

Dieetadvisering TWBThuiszorg met aandacht
Binnen Paramedisch centrum Etten-leur werken we samen met diëtisten Hanneke Ligtenberg en Brenda Theuns van TWB Thuiszorg met aandacht.
De diëtisten richten zich op vragen en/of problemen op het gebied van voeding. Mensen die zich zorgen maken over overgewicht, mensen met diabetes mellitus, verhoogd cholesterol/bloeddruk, darmklachten, Parkinson en onbedoeld gewicht- en/of krachtsverlies kunnen bij hen terecht. Daarnaast kan de diëtist ook sporters, kinderen, zwangere en vegetariërs adviseren op het gebied van voeding.

Brenda Theuns is aangesloten bij het ParkinsonNet.

Psychologie
Binnen Paramedisch centrum Etten-Leur werken we samen met Monique Robbers van psychologenpraktijk Etten-Leur.
De praktijk is een eerstelijns psychologenpraktijk. Hier wordt hulp geboden voor mensen met lichte tot matig ernstige psychische problemen.
De praktijk is gericht op kortdurende, op-maat-gemaakte therapie, waarin samen met u het probleem in kaart gebracht wordt en op zoek wordt gegaan naar oplossingen en/of een weg om beter met het probleem om te leren gaan.

De aanpak van de praktijk is veelal praktisch en concreet van aard, waarmee wordt toegewerkt naar een samen bepaald doel.

Huidtherapie
Binnen Paramedisch centrum Etten-leur werken we samen met Anneke Huijbrechts van Huidtherapeutisch Centrum Breda. Het Huidtherapeutisch Centrum richt zich op het behandelen van mensen met huidproblemen en/of oedemen. Zij richten zich de huid op het behandelen van acne, (brand)wonden, littekentherapie en huidadvies. Tevens gebruiken zij laserbehandelingen bij het ontharen van gezicht, oksels, etc.

Ook behandelen ze problemen met vocht in armen en benen d.m.v. integrale oedeemtherapie, manuele lymfedrainage, zwachteltechnieken en het aanmeten van steunkousen.

Voor meer informatie over bovenstaande praktijken kunt u kijken op www.pmcetten-leur.nl